Påskeferie

Vi venter og venter på at det skal ploppe ut små lam, på at våren skal ta grep om vinteren og at vi skal kunne slippe dyrene ut på grønt gress…

29829029_10160064002195063_918589772_o.jpg
Stølevann og beitene 22.mars…

I mellomtiden utnytter vi lysere dager til å rydde trer og busker i skråninger der snøen har smeltet, og til å rive ned gammel innredning i stallen. I sørvendte skråninger har sola smelta bort en del av snøen, og det er mulig å ta seg frem med motorsag, og å brenne kvistbål. Det går treigt i forhold til å jobbe på barmark, men det er godt å være i gang igjen med rydding av utmark og klargjøring til gjerding 🙂

Inne i stallen går det rolig for seg. Søyene ligger mye mer enn vanlig, og reiser seg ikke før de er sikre på at det er mat på ferde 😉  Vi har brukt en time i ny og ne, mens de spiser, til å rive ned gammel innredning, men resten av dagen må de nesten få ro og fred til å tygge drøv og lade opp. Men det går sakte men sikkert fremover, og ila sommeren har vi nok klar en ca 60 kvm stor binge hvor slaktegrisene skal gå de siste ukene før slakt. Her er det praktisk å gi vann, mat og sørge for et tørt og fint oppholdssted, samtidig som de kan gå inn og ut som de vil.

Purkene begynner å bli utålmodige, og jeg gleder meg skikkelig til å slippe de ut. Den 20 kvm store bingen begynner å bli i det minste lager for de 4, som etter hvert har blitt veldig store..! Men de lar seg underholde av masse halm, silo, kvist og kvast og en og annen tom forsekk.

Nå er det tilbake til hverdagen- så nå kommer det vel lam på rekke og rad de neste nettene 😉

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s