Sommergrisen 2018

Ting går ikke alltid etter planen, og som nybakt småbruker må jeg prøve å feile litt for å finne ut av hvordan ting fungerer 😉 Vi har fått inn en bestilling på store slakt til jul, noe som resulterer i at det ikke blir egne grisunger på egne purker i år, likevel. De rekker rett og slett ikke å vokse seg store nok ila høsten. Men jeg gleder meg stort til å ta i mot nye smågriser! To av purkene vi har skal få gå på stas hele sommeren og være klare til å insemineres ila høsten/tidlig vinter.

 

Støle-7079

 

Ila mai/juni henter vi smågris fra en konvensjonell besetning. De er da ca 10 uker og mellom 25-30 kg. Da har de vært avvendt fra purka i noen uker allerede, og har for lengst begynt å spise kraftfor. De skal gå på samme beite som vi benyttet i fjor; ei 32 mål stor myr med litt blanda skog og kratt. Her skal de gå og kose seg hele sommeren, og så er planen at de flyttes til et beite nærmere huset, hvor de kan gå inn og ut fra stallen som de vil. Vi lærte i fjor at myrbeitet ikke er den ideelle plassen å ha gris når høstregnet og mørket kommer.

Ila oktober er det tid for slakt, salg og utkjøring. Jeg jobber enda med å snekre sammen en plan, men det blir mye nytt for året! Mer info kommer når alt er klart! 😉

2 kommentarer om “Sommergrisen 2018

  1. Spennende lesestoff! Gleder meg til dere får nye små griser å hilse på 😃 Så koselig. Så er vi snart tomme i fryseren for stølekjøtt. Så vi ser fram til en ny ladning til høsten 🙂

    Mette Haugland

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s