Nyklippet!

Ute er det fortsatt vinter, men inne i fjøset går det mot vår 🙂  Forrige uke ble alle sauene klippet, selv om det fortsatt er minusgrader ute og lite som tyder på at det er vår i sikte… Jeg har selv lurt på om det virkelig er nødvendig å klippe de nå? Kan vi ikke vente til lammingen er over, eller klippe selv, uten å legge de på ryggen, så kan vi fortsatt drøye det et par uker.?

Sauene våre er ikke klippet siden i fjor vår, og faktisk var det for varmt for en del av de å stå inne med 15 cm lang ull… Med så masse ull kan det være vanskelig for et nyfødt lam å finne frem til spenen, det blir fort veldig uhygienisk med lang ull under fødselen og det er generelt vanskelig å følge med på både holdet, når fødselen nærmer seg og på juret. Derfor har vi valgt å gjøre som veldig mange andre- å bruke en proff saueklipper i god tid før lamminga starter. En proff klipper får jobben gjort på få minutter, det er nok hakket mer skånsomt enn at jeg skal prøve meg frem og bruke 20 ganger så lang tid på å få gjort samme jobben 😉

Inne i fjøset er det noen få plussgrader og de har masse halm å ligge på. De førte dagene etter klipping spiste de betydelig mer grovfor. Nå har allerede ulla vokst littegrann, de legger seg ned for å tygge drøv og grovforinntaket er tilbake til normalen.

Det er gjort klart lammingsbinger, og muligens kommer de første lammene til verden allerede i løpet av den neste uka! Som vi gleder oss!

28811192_10159966548145063_1472961326_o

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s