Saueplaner

Selv om vi bare har 14 sauer er jeg innstilt på å prøve å gjøre ting riktig både for sauene sin del og fordi jeg syns omtrent alt som har med stell av både sau og gris er utrolig interessant. Jeg har derfor lest fagartikler på blandt annet Animalia/sauehelsenett og diskutert med sauekyndige folk for å sette opp en plan for hva som må gjøres når, nå frem mot lamminga. Forventa datoer for lamming, klipping, vaksinering og foring er planlagt etter beste evne 🙂

Klipping bør være unnagjort en måneds tid før lamming for å unngå å skade lammene og søya. Alle sammen skal klippes i slutten av februar, senest 1. mars, altså om bare en måned! Da blir de lett å følge med på holdet de siste ukene før lamming. I midten av mars skal alle sammen vaksineres slik at melka blir full av antistoffer innen lammene blir født ila april.

Søndag hadde vi en skikkelig gjennomgang av alle sammen for å klippe klauvene og kjenne på holdet, og det trengtes! Klauvene vokser fortere enn jeg hadde trodd, spesielt på de to voksne søyene. Enkelte av de har blitt ganske tynne, så det er på tide å begynne å fore litt med kraftfor.

Grisene står fortsatt inne. Den øverste tråden er røsket opp av snøen, men vi må sette på en tråd til og koble av strømmen på de to nederste- det får bli et lite prosjekt for helga som kommer 🙂

Støle-6720

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s