Vinter og vær

I mangel på egen vær fikk vi låne en vær til de store søyene og et værlam til gimrene. Ullstein var hos oss i 3 uker allerede fra begynnelsen av oktober. I starten av november hentet vi et værlam, Torbjørn, til gimrene. Han har vært hos oss helt til nå, men på fredag reiste han hjem. Nå er hele flokken samlet på ett beite, og det ser de ut for å være ganske tilfreds med. Fascinerende å se at fjorårslammene finner tilbake til mødrene sine, og at flokken finner roen ila få timer selv om de har gått adskilt i et par måneder.

26855052_10159724601060063_1088486276_o
Sauene setter pris på litt furu

Nå skal vi legge ned en liten innsats for å prøve å temme de gimrene som ikke er spesielt tamme, jeg vet ikke hvor enkelt det er, men det ville gjort lammingen litt enklere og triveligere for både sau og folk, vil jeg tro.

Fredag skal vi ha fostertelling for å se hvor mange av søyene som er drektige. Da vet vi hvem av søyene som venter lam, og hvor mange vi kan vente oss.

Nå er det meldt ca en meter snø ila den neste uka, så det spørs om vi ikke må holde sauene inne til vi evt får gravd frem både silo og gjerde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s