2017 oppsummert

Selv om vi overtok småbruket i 2016, var 2017 året det hele startet. Ila året har vi flyttet inn og såvidt begynt å innse hva det vil si å bo på et småbruk langt oppe på heia i Lindesnes.

 

 

I mai kom det sau til gards. Etter å ha bodd her i knappe to døgn var det på høy tid å få hentet hjem noen dyr. Pål var på utenlandsreise, men jeg fikk med meg en kamerat av oss for å hente hjem 15 sauer fra Søgne. Pål ble mildt sagt overrasket når han kom hjem!

Mai og starten av juni ble hektisk! Etter lange kvelder og ettermiddager med god hjelp fra venner og hyttenaboer kom vi endelig i mål med å gjerde inne ei 32 mål stor myr hvor grisene skulle gå. 4. juni kunne vi endelig reise til Mandal og hente grisene! Gleden var stor og tilskuermassen like så da de 8 små edelgrisene gikk ut av hestehengeren og inn på Øygardsmyr.

Mye vær har preget 2017! Etter en relativt grei sommer fulgte en ekstremt våt høst! Alt i alt har det gått bra, men det var ikke enkelt å holde hytta på myra hvor grisene gikk, tørr når det herjet som verst. Etter å ha gravd ut sørpe og fylt på med kult, grankvist og masse halm klarte vi faktisk å holde skjulet tørt gjennom hele høsten. Mellom regnbygene har det også blitt tid til noen turer med hundene, og vi har funnet både storfugl, orrfugl, rugde og rype.

Stallen har vært prosjektet for de aller verste regnværsdagene. Den gamle innredningen er revet og vi har fått malt store deler av stallen innvendig.  Vi har fått opp en ny binge til grisene og satt opp lettgrinder til sauene.

2018 blir et minst like spennende år med lamming og forhåpentlig vis grising.

Godt nytt år!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s