Drømmen om et småbruk

Det hele startet for ca 10 år siden. Jeg var student i Trondheim og hadde fått meg deltidsjobb på et bakeri. Her solgte vi påsmurte bakevarer med blandt annet pålegg fra frittgående gris som tilhørte bakeren på stedet jeg jobbet. Jeg ble nysgjerrig og var snar med å høre om jeg kunne få se hvordan grisene hadde det. Det kunne jeg så klart, og dro med meg Pål til Melhus utenfor Trondheim for å se på svineriet 😉 Jeg ble imponert og overrasket over at grisene, som bare har en beskjeden bust, kan trives ute i det kalde og våte klimaet vi har her til lands. Men bonden kunne raskt forsikre meg om at det ikke er et problem så lenge de har en isolert hytte med masse halm. Jeg tror jeg bestemte meg den kvelden for at dette var noe jeg skulle få til!

Nå, 10 år senere, har vi muligheten til å ha både sau og gris på utmark, og å kunne gå på jakt med våre to stående fuglehunder rett fra huset vårt. Det er akkuart dette vi ønsket oss! Jeg fikk ett tips av bonden i Trøndelag, og det var å gjerde ordentlig, hvis ikke så smetter grisen ut, for røttene er alltid best på andre siden av gjerdet. Så til nå har vi brukt veldig mye tid og krefter på å rydde beitekantene og sette opp nye strømgjerder. Til våren har vi planer om å gjerde inn ca 80 mål med utmarksbeite til sauene og 35 mål til grisene. Det er en stor jobb, men forhåpentligvis krever det minimalt med vedlikehold.

Det blir spennende å se hva vi kan få til, men at det inkluderer både sau og gris er det ingen tvil om.

 

cropped-23314273_10159429575020063_398975580_o.jpg
Nyklipte sauer på beite

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s